Osnovnu, slanu kašu, možete skuhati i unaprijed pa je samo podgrijati, ili pak napraviti verziju u kojoj se zobene pahuljice namaču preko noći
Slatku zobenu kašu i njenih minimalno 100 varijacija već svi znaju. A što je sa slanom zobenom kašom? Već su je mnogi probali i oduševili se, a slana zobena kaša postala je i novi trend.
Slana zobena kaša koju možete kuhati i na mlijeku, odličan je doručak za osobe koje u jutro radije jedu slano nego slatko. Ako vam ostane možete je uvijek pospremiti u frižider i kasnije podgrijati i samo na vrh dodati namirnice po izboru, a to je i praktično jelo za ponijeti na posao.
Na svoju slanu zobenu kašu možete dodati jaja na oko, tvrdo kuhana, sir. Također, jako dobro uz zobenu kašu idu i pirjane ili grilane gljive, pržena salama a i razno povrće.
Često se na slanoj zobenoj kaši nađe narezani avokado, paradajz, pečene ili sirove paprike, a dašak svježine daje i mladi luk. Možemo dodati i ajvar ili razne umake.