Tokom septembra pjevač će rijetko nastupati, kako bi mogao završiti rad na novom, dugoočekivanom albumu koji će se zvati "Trebević"

Halid Bešlić već godinama je na vrhu scene narodne muzike. Naša pjevačka legenda ima desetke hitova, puni dvorane širom svijeta, a svojim ponašanjem na sceni i izvan nje jednostavno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
 
Naravno, Bešlić je uvijek spreman pomoći mlađim kolegama, što potvrđuje i veliki broj snimljenih dueta.

Tokom septembra Halid će rijetko nastupati, kako bi mogao završiti rad na novom, dugoočekivanom albumu koji će se zvati “Trebević”.

– U narednom periodu družit ću se sa publikom u Austriji, gdje ću 29. septembra nastupiti zajedno sa “Zabranjenim pušenjem”. Nakon toga, opet ću raditi malo u studiju, a onda sredinom oktobra putujem u daleku Australiju, gdje ću imati zajedničku turneju sa “Crvenom jabukom”. Zajedno ćemo nastupati u Fremantleu (19. 10), Brisbaneu (20. 10), Sydneyu (26. 10), Melbourneu (27. 10) – kaže Bešlić.

U posljednje vrijeme brojni pjevači iz regiona sarađivali su sa sarajevskim reperima Jalom Bratom i Bubom Corellijem, koji jednostavno svojim pjesmama ruše sve rekorde, piše Coolstyle.

Halid ističe da su oni veoma popularni, što potvrđuju i dvorane koje pune.

Zanimalo nas je li ikada razmišljao o saradnji sa popularnim dvojcem.

– Nikad se ne zna šta život donosi. Ovaj dvojac je napravio veliki uspjeh, mladi ih vole i bez problema pune dvorane – kaže Bešlić.

Izvor: Coolstyle