navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisni savjeti

Stručnjaci kažu: Svađe s partnerom mogu biti korisne ako znate kako se svađati

Svi parovi međusobno raspravljaju, bez iznimke, ali ponekad stvari izmaknu kontroli i ljudi se međusobno povrijede. 

Objavljeno: 05.07.2020. u 22:42
get url
text

Stručnjaci kažu da se takvi sukobi izbjegavaju sve dok ne naučite kako se "fer" posvađati.

Najbolje bi bilo da se svađe i rasprave izbjegavaju, jer uglavnom iz nas izvuku ono najgore - neprijateljstvo i ravnodušnost, a postanemo često i sitničavi. S druge strane, poneka nesuglasica je neizbježna pogotovo kada živite zajedno - ostavljanje čarapa po podu, podignute daske na zahodu i slično.

Stručnjaci tvrde da svađe mogu biti i korisne sve dok se znate dobro i pošteno posvađati. Možda zvuči suludo, ali ponekad je dobro reći neke stvari koje vas smetaju, riješiti ih i krenuti dalje.

Adam Grant, profesor psihologije u Poslovnoj školi Wharton na Pensilvanijskom sveučilištu, kaže: "Takve trenutke shvatite kao argumentiranje svojih stavova i debatu, a ne kao svađanje."

- Zauzmite svoj stav, ali budite otvoreni i slušajte i drugu stranu.Razgovarajte se s poštovanjem.Pronađite stvari u kojima se slažete, slušajte kritike druge strane i naučite nešto iz toga. Zapamtite, ne možete se složiti oko svega, ali sve dok poštujete jedno drugo i komunicirate na dobar način, veza može sve preživjeti - prenosi Marie Claire.