navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Saveznik ljepote

Sve blagodeti čarobnog napitka: Uz čaj smanjite podočnjake, neka vam kosa i koža zablistaju

Biljni čajevi saveznici su ljepote koji bez dodataka hemikalija uklanjaju neugodan miris stopala, smanjuju podočnjake, ali i umiruju suhu, oštećenu ili opečenu kožu. 

Objavljeno: 11.01.2021. u 08:25
get url
text

Zeleni i crni čaj mogu podariti sjaj suhoj i oštećenoj kosi, posebno nakon izlaganja štetnim sunčevim zrakama. Vrećice od čaja treba staviti u proključalu vodu i držati 15-ak minuta, a zatim staviti da se ohladi preko noći. Čaj se stavlja na kosu svježe opranu šamponom, umasira prstima i ostavi da djeluje 10 minuta prije ispiranja. Nakon toga nanesite na kosu i regenerator. Sjaj je zagarantovan, čak i na beživotnim vrhovima.

Umiruje opekline

Na mjesta gdje je koža crvena i bolna stavite ohlađeni crni ili čaj od nevena tako da ga stavite na gazu i tapkate po koži. Postupak ponavljajte nekoliko puta tokom dana.

Nakon uboda komaraca i drugih insekata

Čaj od kamilice najbolje je prirodno sredstvo za umirivanje kože nakon uboda insekta. Malu količinu ohlađenog čaja stavite na gazu te stavite na mjesto uboda i ostavite tako 10-ak minuta.

Smanjuje podočnjake

Tein koji se nalazi u čaju djeluje jednako kao kofein u kavi te pomaže izbaciti višak vode. Na podočnjake stavite cijele vrećice ohlađenog zelenog čaja i tako držite 20-ak minuta u ležećem položaju.

Uklanja neugodan miris stopala

Tanin u čaju djeluje antibakterijski i pomaže ukloniti neugodan miris stopala. Umočite noge u bilo koji vrstu biljnog čaja te ih držite oko pola sata, a prije oblačenja čarapa dobro osušite stopala.

Tonizira i vlaži suhu kožu

U raspršivač možete staviti otopinu napravljenu od obične vode i zelenog čaja u omjeru 1:1. Pošpricajte malo po licu i ostatak obrišite vaticom dva puta na dan. To će osim hidratizacije pomoći i u čišćenju pora te postizanju zdravog sjaja.

Pojačava boju kose

Ako je vaša kosa prirodne boje, a želite je malo istaknuti, čaj je posve prirodno rješenje bez hemikalija. Čaj od kamilice dat će poseban sjaj vrhovima i učiniti da kosa izgleda svjetlije, a nanosi se na svježe opranu kosu bez ispiranja.

Pomaže koži da zadrži preplanulost

Za duže zadržavanje preplanule boje puti umočite spužvu za pranje tijela u crni čaj te ga utrljajte u kožu i nakon tretmana se isperite. Postupak možete ponavljati koliko god puta želite.