navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Novac od brandova, razvoda...

Sve žene i kćerke američkog predsjednika: Koliko su "teški" bankovni računi dama u životu Donalda Trumpa

Donald Trump, američki je predsjednik, biznismen, televizijska zvijezda i milijarder. Njegov bankovni račun doseže nevjerovantih 2.1 milijarde dolara. Samo prije mesec taj iznos bio je za cijelu milijardu veći, ali je pandemija koronavirusa pogodila i njegove kompanije.

Objavljeno: 05.06.2020. u 17:37
get url
text

Ali šta je sa ženama iz Trumpovog okruženja? Kako su one došle do miliona i koliko su "teške"?

Krenimo redom:

Bankovni račun Ivanke Trump, kćerke Donalda Trumpa iznosi 300 miliona dolara

Ona je Trumpova desna ruka, zovu je i "druga kćerka Amerike". Ivanka je uvijek bila povezivana sa korporacijama svog oca. Bila mu je savjetnica, a kada se udala za svog veoma sposobnog muža, Jareda Kushnera, bogatstvo se počelo još više povećavati. Kao "asistent" svom ocu, zaradila je oko 135 miliona dolara. Ona je predsjednica Trump organizacije, menadžer njegovih hotela, ali i vlasnica luksuznog modnog branda, koji pored odjeće, proizvodi nakit i torbe.

Ivana Trump, prva supruga Donalda Trumpa “teška” je 100 miliona dolara

Ivana se udala za Donalda 1977. godine i provela s njim cijelu deceniju. Rodila mi je troje djece, a iz tog braka izašla je bogatija za 25 miliona dolara.

Kada su se rastali, Ivanka je otvorila dvije kompanije koje su se bavile prodajom odjeće i proizvoda za njegu kože. Ona je, također, autorica dvije knjige koje su bestseleri.

Ivana je napravila čak i nekoliko filmova, a i sama se pojavila u nekoliko scena. Najpoznatija njena filmska uloga je u zabavnoj komediji "Klub prvih žena". Tu je ostala upamćena po rečenici "Nemoj da se ljutiš, osveti se".

Melania Trump, sadašnja supruga i prva dama Amerike ima na računu 50 miliona dolara

Vjerovatno mislite da je sadašnja supruga Donalda Trumpa, Melania, postala bogata samo udajom. Prevarili ste se. Ona je bila bogata i prije nego što je upoznala sadašnjeg predsjednika Amerike. Melania je bila veoma tražen model, radila je naporno od 16-te godine života, uglavnom u Parizu i Milanu prije nego što se preselila u New York.

Također, Melania je svoj novac pametno ulagala, pa je tako uložila pozamašnu svotu u nakit i kozmetiku.

Prva dama ne zarađuje plaću, ali njeni milioni iz "prošlog" života i dalje se gomilaju, pa je samim tim poznata kao i jedna od najbogatijih prvih dama u Američkoj historiji.

Tiffany Trump, druga kćerka Donalda Trumpa - 10 miliona dolara

Tiffany je upravo završila pravo na Georgetown Collegeu, ali niko ne zna i ne može pretpostaviti šta je njen sljedeći potez. O odnosu nje i Donalda često se spekulira i navodi da nisu u sjajnim odnosima.

Jednom je spomenula da je zanima posao kojim se bavi njen otac – nekretnine, ali za sada se ne zna kojim će se zanimanjem baviti najmlađa Trumpova kćerka koju je dobio u kratkom braku sa Marlom Maples. Ona voli luksuzni način života, a sa svojim društvom, sinom Magica Johnsona i kćerkom Roberta Kennedyja troši nezamislive količine novca. Novac, koji je očigledno naslijedila.

Marla Maples, druga supruga Donalda Trumpa na računu ima pet miliona dolara

Ona je bila glavni razlog razdora braka Ivane i Donalda Trumpa. Kao supruga broj dva, mislila je da će lako izvući milione, ali u tom periodu Trump je imao velike finansijske probleme, čak je u jednom momentu proglasio i bankrot, pa je Marla iz braka izašla "samo" sa pet miliona dolara.

Marla Maples bila je glumica, a 2016. godine pojavila se i kao učesnik u hit showu "Ples sa poznatima".