navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Traži se karta više

Svijet poludio za novim Tarantinovim filmom, zaradio 240 miliona dolara

Film "Bilo jednom u Hollywoodu" je već nakon prva dva dana prikazivanja postao Tarantinov film s najvećom zaradom u kino otvaranju u BiH, nakon što ga je u prva četiri dana pogledalo više od 10.000 gledatelja

Objavljeno: 28.08.2019. u 17:44
get url
text
Film "Bilo jednom... u Hollywoodu"

Proteklog vikenda Quentin Tarantino je ponovno nadmašio samog sebe. Najnovijim ostvarenjem "Bilo jednom u Hollywoodu" prestigao je "Nemilosrdne gadove" i "Pakleni šund" te postao drugi originalni film godine po box-office zaradi.

Ovog ljeta svi žele biti u Hollywoodu i to u 1969. godini jer nas radnja filma vraća upravo u to mjesto i vrijeme, značajno kako za filmsku industriju tako i za cijeli svijet. Film je, kako i glumci ističu, svojevrsno ljubavno pismo Hollywoodu u kojemu se odaje počast tzv. zlatnom dobu Hollywooda i filmskoj industriji općenito. Kako kaže i legendarni Bruce Dern: Pripremite se jer čeka vas vožnja života.

Film "Bilo jednom u Hollywoodu" je već nakon prva dva dana prikazivanja postao Tarantinov film s najvećom zaradom u kino otvaranju u BiH, nakon što ga je u prva četiri dana pogledalo više od 10.000 gledatelja nakon rasprodatih projekcija u okviru 25.Sarajevo Film Festivala i čime ubjediljivo osvojio prvo mjesto na bh. top listi najgledanijih filmova.

Najnoviji Tarantinov uradak do sada je u svijetu zaradio blizu 240 miliona dolara premašivši "Pakleni šund" (212 milijuna dolara). Na kino zaradu u Americi od toga otpada iznos od 123 miliona dolara čime je na ljestvici Tarantinovih filmova prestigao "Nemilosrdne gadove" i zasjeo na trenutno drugo mjesto, iza "Odbjeglog Djanga". Vrijedi istaknuti i kako je ovo tek drugi originalni film godine koji je globalno prešao brojku od 200 miliona dolara. Prethodno je to pošlo za rukom filmu Mi (Us) Jordana Peelea.

Podsjećamo u filmu "Bilo jednom...u Hollywoodu" uloge su ostvarili Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis, Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen, Luke Perry i mnogi drugi.

"Bilo jednom u ...Hollywoodu" je u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH na repertoraru svih BH kina u kojima se stalno traći karta više za sve projekcije...