Odnos glumca Toma Cruisea (57) prema njegovoj 14-godišnjoj kćerki Suri godinama šokira javnost. Naime, kako pišu američki mediji, slavni glumac svoju kćerku nije vidio otkad se razveo od Katie Holmes (41), iako je imao pravo biti s njom 10 dana u mjesecu.

Navodno je Tom tako odlučio jer Suri ne pripada Scijentološkoj crkvi čiji je on član.

No, glumac je slao svojoj kćerki cijelo vrijeme pisma koja je Katie skrivala i spremila jer joj je to savjetovao njen advokat.

Prema pisanju američkih medija, planirala ih je pokazati kćerki kad bude starija u izmijenjenoj verziji, ali Suri ih je pronašla u kući majčinih roditelja u Ohiju te je plakala dok ih je čitala.

- Bio je to emotivan trenutak i za Katie i za Suri. Ona ih je planirala pokazati kćerki jednog dana, ali u ispravljenoj verziji. Nije bila spremna na brojna pitanja. Kada je pročitala pisma, Suri je ponovo pokazala interes da se sretne s ocem. Želi saznati više o njemu - rekao je izvor blizak Holmes.

Suri je nakon pročitanih pisama bila u suzama a, kako pišu strani mediji, odnedavno je opet u kontaktu s ocem.

Dodaju da bi trebala provesti ljeto s glumcem u scijentološkoj zajednici.

- Puno razgovaraju i on je uvijek vjerovao da će u jednom trenutku dobiti priliku da se i uživo bolje upoznaju. Oduševljen je što je to konačno dočekao - rekao je izvor blizak glumcu.