navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
U velikoj opasnosti

Tom Morello iz RATM traži pomoć da se iz Afganistana izvuku učenice gitare

Gitarista benda Rage Against the Machine, Tom Morello uputio je apel za pomoć kako bi na sigurno doveo grupu mladih gitaristkinja koje se kriju od talibana u Afganistanu, javlja CNN. 

Objavljeno: 31.08.2021. u 18:10
get url
text

Morello je napisao otvoreno pismo nakon što su talibani zauzeli Kabul, a koje je online magazinu Billboard poslao bivši član benda House of Lords i instruktor gitare Lanny Cordola. On vodi program koji je započeo u Kabulu 2015. pod nazivom 'Girl With a Guitar' (Djevojka s gitarom).

- Obraćam vam se u ime ovih posebnih djevojaka u Afganistanu koje su u velikoj opasnosti - napisao je Morello.

Pojašnjava da se projekt 'Djevojka s gitarom' brine za siročad koja su na ulici i druge djevojke koje su pretrpjele velike traume i koje muziku koriste kao sredstvo rehabilitacije i mehanizam da se nose sa problemima koji ih okružuju i kako bi imale neku nadu u bolji život.  

- Imao sam čast sarađivati ​​sa ovom divnom djecom. Nakon što su talibani zauzeli zemlju njihova škola je uništena, a djevojčice se skrivaju jer su u opasnosti zbog toga što su postale poznate u svojoj okolini po tome što su izvodile zapadnu muziku i jer ih je školovao američki muzičar, muškarac. Cijeniću sve što možete učiniti kako bi pomogli u spašavanju njihovih života - naglasio je Morello.