navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Svečani stajling

Unose glamur i popravljaju raspoloženje: Kako pravilno nanijeti šljokice na lice

Šminka će upotpuniti svaki svečani stajling, pa tako i novogodišnji.

Objavljeno: 28.12.2020. u 22:21
get url
text

Iako ćete zbog pandemije ostati u kući i sa porodicom dočekati 2021., to ne znači da se ne trebate dotjerati i u Novu godinu ući sa stilom.

Šljokice unose dozu glamura u svako izdanje i popravljaju raspoloženje, a kako nam je želja da ovu godinu, uprkos svemu, ispratimo u velikom stilu, nema razloga da ih zaobiđete.

Stručnjaki za šminku otkrivaju nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći da iz šljokica izvučete maksimum i u novogodišnjoj noći zablistate u punom sjaju:

Pet zlatnih pravila šminke sa šljokicama

1. Za početak, izaberite look koji želite kreirati – retro, glam, ili nešto diskretniji, izbor je na vama.

2. Odlučite koji dio lica želite da naglasite šljokicama – kapci i usne prekriveni šljokicama možda djeluju dobro u beauty editorijalu, ali ne i u stvarnom životu. Dakle – manje je više.

3. Pronađite boju koja odlično pristaje vašem tenu. Izbjegavajte zelene i petrolplave varijante, već prednost dajte crvenim, zlatnim, srebrenim i ružičastim tonovima, u skladu sa prazničnom sezonom.

4. Izdvojite vrijeme kako biste pronašli željeni proizvod kojim ćete na najbolji i najlakši način kreirati zamišljeni look.

5. Ono što vam preostaje jeste da ideju provedete u djelo. Dakle – četkice, šljokice i ogledalo u ruke, igrajte se, vježbajte i izvlačite linije sve dok ne postignete željeni efekt.

Kako nanijeti šminku na oči?

Ono što je važno prije nanošenja šljokičaste sjene jeste da na kapak nanesete proizvod koji će fiksirati šljokice (to može biti sprej ili sjaj za lice) kako šljokice ne bi spale tokom večeri.

Nakon toga, aplicirajte ih uglastom četkicom, a ukoliko želite nešto diskretniji izgled, to možete postići i pomoću krejona ili ajlajnera sa šljokicama.

Kako spriječiti da šljokice spadnu?

Umjesto da preko šljokica ili glitera stavljate bilo kakav fiksator ili puder u prahu, probajte ovaj trik – dio lica sa šljokicama poprskati sprejem termalnom vodom, pa sačekajte nekoliko trenutaka da se osuši.

Kako nanijeti šljokice na usne?

Postoje dvije mogućnosti, u zavisnosti od toga kakav efekt želite postići. To znači da gliter možete pomiješati sa bezbojnim sjajem za usne, ili ukoliko više volite intenzivniji efekt, izaberite ruž na uljanoj bazi koji će spriječiti da gliter, koji nanesete preko njega, spadne.

Kako skinuti šminku sa šljokicama?

Ovaj proces zahtijeva puno vremena i vate. Preporuka profesionalnih šminkera je da birate blaže ulje za čišćenje lica prije nego micelarnu vodu, jer će ulje lakše i bolje ukloniti sve čestice.