Sunčane naočale jedan su od najpopularnijih modnih detalja koji će dati posebnu notu svakom stajlingu.

Ovaj važan dio svakog modnog outfita odavno je prevazišao svoju osnovnu funkciju zaštite od sunca i s punim pravom nosi titulu najpoželjnijeg detalja, naročito kada se radi o proljetno-ljetnim modnim kombinacijama.

Nakon dominacije retro sunčanih naočala okruglih okvira došlo je vrijeme za modele koji su posve drukčiji.

Kako je u trendu sve što ima veze s modom iz 90-ih, ponovo su in sunčane naočale pravougaonih okvira.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni)

Slavne fashionistice Rihanna, Emily Ratajkowski, Hailey Bieber i Chiara Ferragni već su se opskrbile takvim modelima, a slične se sunčane naočale mogu naći u kolekcijama svima pristupačnih brendova poput omiljene Zare, pa do prestižne modne kuće Valentino.

Manekenka i glumica, mlada mama Emily Ratajkowski tako se nedavno prošetala ulicama New Yorka s trendi pravougaonim naočalima od "kornjačevine" s potpisom brenda Reality, a sličan model, samo u bijeloj varijanti, osvojio je i it djevojku Hailey Bieber.

Uvijek spremna za modne iskorake, pjevačica Rihanna svoj je živopisni stajling upotpunila efektnim modelom sličnog oblika okvira s potpisom brenda Ssense, a trendi sunčanim naočalima nije odoljela ni najpoznatija italijanska influencerica Chiarra Ferragni.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R I H A N N A (@ririgalbadd)

Iako nepisana pravila savjetuju da nošenje pravougaonih okvira vlasnicama okruglog lica, i Emily i Hailey koje imaju ovalno lice, odlično pristaju i takve sunčane naočale, pa prije nego što se odlučite na kupovinu, najbolje je isprobati ih uživo u trgovini.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZARA Official (@zara)