open-navfaktor-logo
search
Smiješna situacija
Video postao viralan: Mačka je trebala uhvatiti miša, umjesto toga se sprijateljila s njim
Generacije su odrasle uz popularni crtani film Tom i Jerry i zabavljale su se u naporima mačka da uhvati miša, što bi i trebalo biti u njihovoj prirodi. 
19.09.2021. u 09:01
get url
text
Mačak Simon i miš

Kućne mačke možda i nemaju potrebu za lovom jer se o njima brinu ljudi, ali instinkt ne nestaje, zbog čega možemo vidjeti kako se mačke igraju s plijenom i ne ubijaju ga u potpunosti.

No zanimljiv video, koji je postao viralan, pokazuje kako jedna mačka radi zapravo suprotno. Umjesto da pokuša uhvatiti miša, pušta ga da pije iz njene posude.

Vlasnik te mačke zove se Benjamin Sagredo i on je iz Punta Arenasa, u Čileu. Podijelio je video svog crnog mačka Simona kako samo zuri u miša, s kojim se sprijateljio, i mačak je ubrzo postao internet zvijezda, piše Bored Panda.

Sagredo je prvo čuo čudne zvukove iz kuhinje. Ispostavilo se da je u kuhinji imao miša. To ga je jako iznenadilo jer ima mačku i mačke bi trebale loviti miševe.

Međutim, Simon nije takav. Naprotiv.

- Odlučio sam to snimiti. Mislio sam da mi niko neće vjerovati - rekao je Sagredo za Dodo.

Svom mačku je rekao da uhvati miša, ali je Simon samo gledao miša i izgledao kao da će ga pomaziti.

U videu se može vidjeti da Simon dopušta mišu da pije njegovu vodu i samo bulji u njega. Nakon nekog vremena ispruži šapu, ali vrlo pažljivo i nimalo prijeteće.

Benjamin, koji ovo snima, smatra da je situacija smiješna i apsurdna. Kaže svojoj mački da se ne bi trebao sprijateljiti s mišem i dopustiti mu da pije njegovu vodu te da ga uhvati.

Simon je slatka mačka koja je odrasla s dva psa, ali Benjamina je ipka iznenadilo prijateljstvo s mišem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simón (@simonel.gato)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.