navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nakon ljetnog sunca

Vrijeme je za promjene: Najpopularnije boje kose za jesen

Jesen nam je sve bliže, a septembar je idealan mjesec za promjene i pripremu za prijelazno razdoblje.

Objavljeno: 06.09.2021. u 16:00
get url
text

Nakon ljetnog sunca, u kojem su mnogi uživali uz morsku obalu, vrijeme je da našu kosu obnovimo, ošišamo, nahranimo, te eventualno osvježimo novom bojom.

Mnogi su razmišljali o promjeni boje kose po povratku sa odmora, a jesenji trendovi obiluju izborom za svakoga. Bakarno crvena je jedna od boja koja se preporučuje. Vatreno crvena je obilježila ovo ljeto, a za jesen popularna će biti nešto mirnija, bakarna nijansa koja će savršeno istaći još uvijek fino preplanuli ten.

Sunčano plava je hladna, svijetla i gotovo žuta, zbog čega se i zove "sunčana". Pristaje djevojkama svijetlijeg tena koje su možda i prirodne plavuše koje žele promjenu. Sa ovom nijansom zagarantirano je produženje ljeta, makar u vašoj glavi!

Diskretni pramenovi odličan su izbor za brinete koje ne žele drastičnu promjenu, ali im ipak treba osvježenje boje. Ovi pramenovi će suptilno uokviriti lice. Ovaj trend, inače, predstavlja osvježenje čuvenog TikTok trenda u kom su djevojke farbale mnogo deblje pramenove u upadljivo plavu boju.

Zlatno braon je također nijansa koja će biti popularna ove jeseni. Braon boja sa zlatnim prelivom je boja kose kao stvorena za jesen, savršeno se uklapa u cjelokupnu atmosferu, a uz to izgledu daje prefinjenost i nježnost.

Za one koji vole izrazitije promjene i da se igraju sa bojom kose tu su raznobojni pramenovi. Osim što su super način da osvježite frizuru, ovim pramenovima ćete zadržati veselo, ljetno raspoloženje.