Palačine svi vole, ali najčešće ih jedemo sa čokoladnim namazom ili džemom, dok je još bezbroj varijanti kako ih možemo pripremiti.

Ne moraju sve slane palačinke biti pohovane ili zapečene u pećnici. U smjesu možete dodati razno povrće i poslužiti ih uz sos.

Izvana hrskave, unutra mehke i sočne, ove palačinke neće vas ostaviti ravnodušnim.

Za palačinke sa krompirom trebate četiri sastojka.

Potrebno vam je: pet velikih krompira, glavica luka srednje veličine, 100 grama oštrog brašna i jedno jaje.

Ogulite krompir i narendajte a luk nasjeckajte na sitne trakice. Malo posolite kako bi krompir pustio vodu a zatim dobro iscijedite.

Što više vode iscijedite to će palačinke biti hrskavije.

Dodajte jaje, brašno, so i biber pa dobro izmiješajte.

U tavi zagrijte ulje za prženje. Nakon što se ulje zagrijalo, na tavu stavite dvije kašike smjese, poravnajte tako da nalikuju na palačinke.

Pržite ih sa svake strane pet minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnu boju i postanu hrskave. Gotove palačinke slažite na papirne salvete kako bi upile višak masnoće.

Možete ih služiti sa pavlakom, suhim mesom, kiselim krastavicama, mladim sirom ili po svojoj želji u kombinaciji koja vam se najviše sviđa.