navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Voditelj i autor

Zaim Poturić u banji u Fojnici piše nove hitove

Zaim Poturić, bivši televizijski voditelj i autor više od stotinu muzičkih djela, među kojima su mnogi hitovi Enesa Begovića, Šerifa Konjevića, Hanke Paldum, Adnana Jakupovića, Deniala Ahmetovića, Snežane Đurišić, Jasmina Bureka, više od dvije godine bori se sa rijetkom bolešću, hroničnom upalnom demijelinizirajućom poliradikuloneuropatijom (CIDP).

Objavljeno: 14.02.2020. u 10:41
get url
text

Ova bolest nije nimalo naivna, a u pitanju je neurološko oboljenje, koje nastaje usljed upale koja oštećuje izolacijske ovojnice (mijelin) oko pojedinih nerava. Poturić je od kraja 2018. godine čest u bolnicama ili banjama u našoj zemlji.

- Čovjek mora ići dalje. Nema okretanja. Samo naprijed. Mene CIDP smara, spavam tri puta dnevno, ali ipak, ne dam se. Puno mi znači i podrška rodbine i prijatelja. Trenutno sam u banji u Fojnici. Svakodnevno vježbam po nekoliko puta i idem na masaže. U Fojnici ću biti još nekoliko sedmica. Moram pohvaliti ljubazno osoblje. Ovdje imam pravi mir, tako da sam napisao i nekoliko pjesama. Jednu će snimiti Kenan Tucić, a muzika je djelo Mensure Bajraktarević – kaže Zaim Poturić i dodaje da mu se u Fojnici pridružila supruga Maja koja mu je velika duhovna podrška.

Zaim Poturić sa suprugom Majom