Prošlo je 10 godina od smrti Nancy Motes, sestre glumice Julie Roberts, a Nancyin zaručnik, John Dilbeck, i dalje okrivljuje slavnu glumicu za gubitak njegove zaručnice.

Svih ovih godina holivudska se zvijezda nikada nije oglasila javno o ovoj temi.

Naime, Nancy je sebi oduzela život u 37. godini tako što se predozirala tabletama i onda utopila u kadi, a iza sebe je ostavila 13 stranica oproštajnog pisma u kojima piše kako joj je zbog njene poznate, starije polusestre život bio pakao.

Oproštajno pismo, nakon Nancyne smrti, proslijeđeno je Juliji i majci Betty, a glumica nikada nije dala da posljednje riječi njene sestre izađu u javnost.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts)

- Osjećam se kao da sam u komi. Život je stao, cijeli se svijet raspao nakon njene smrti. Nisam se nikada oporavio. Nikada poslije toga nisam bio u ozbiljnoj vezi. Čak sam i nakon deset godina shrvan. Nancy je bila moj svijet. Osjećam se prazno i nepotpuno bez nje - rekao je Dilbeck.

Nancy je tvrdila da su Roberts i njena druga polusestra Lisa zagorčavale njen život više od 20 godina, piše Daily Mail.

- Moja majka Betty i takozvane "sestre" nemaju ništa osim sjećanja da su oni ti koji su me gurnuli u najdublju depresiju u kojoj sam ikada bila - napisala je Nancy u pismu koje je ostavila iza sebe.

Oproštajno pismo sadržavalo j tri dijela - jedno za njenog supruga, drugo svima, a treće za Roberts i njenu majku.

Treći dio pisma nikada nije izašao u javnost. Ipak, Dilbeck je sadržaj pisma čuo od policajaca.

- U poruci se vrlo jasno vidi kako je Julia užasno mučila Nancy cijeli život. Svako može vidjeti zašto je neko u Nancynom položaju bio gurnut toliko daleko da je jedini način da pobjegne od muka, bio taj da sebi oduzme život. Čekao sam da Julia padne, osjećao sam se kao da je to pitanje vremena, ali sada je ta priča zasjenjena drugim skandaloznim događajima. Još uvijek osjećam ogorčenost, ljutnju. Rana ne prolazi, ne zarasta. Juliji ne mogu oprostiti sve što je učinila... - rekao je Dilbeck.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts)

Dilbecku je zabranjen dolazak na sahranu, a Roberts je održala govor u kojem je navodno rekla da je ljuta jer njena sestra nije vidjela radosti koje dolaze jutrom.

Kazao je da se porodica jako potrudila da ga spriječi, toliko da su prijetili bilo kome drugome ako bi im uopće rekli nešto za sahranu.

- Nakon toga sam pitao neke prijatelje kako je bilo te misle li da bi to Nancy željela i svi su jednoglasno rekli: "Apsolutno ne, ona bi se zgrozila". Svi su rekli da su se osjećali vrlo neugodno, pogotovo kad je Julia počela govoriti. Ali vjerujem da je čeka loša karma. Moram vjerovati da karma nekako mora doći do nje - kazao je Dilbeck.

Izvor: