Čak i danas kad je prošlo 40 godina od nastanka najvećeg hita, Sharona Alperin ne može izbjeći pitanja o tome kako je nastala pjesma koja nosi njeno ime.

- Moj dragi bože, već četiri desetljeća svaki dan desetine hiljada ljudi širom svijeta čuju moje ime iz zvučnika - kaže Alperin, a onima koji je ne poznaju, kad se predstavi imenom, nemaju vjerojatno pojma da je ona BAŠ TA Sharona.

Ona je žena zbog koje se nekad davno proslavila grupa The Knack's s pjesmom "My Sharona". Zapravo vođa benda Doug Fieger posvetio joj je stihove kad je njoj bilo 17, a njemu 26.

- Kad ljudima kažem da sam to ja, mnogi mi ne vjeruju - kaže Sharona koja je danas agentica za luksuzne nekretnine u Los Angelesu.

Također, kaže da je upravo ona na fotografiji omota singlice "My Sharona", odjevena u bijelu potkošulju i traperice. Singlica je objavljena u aprilu 1979. godine i već do juna postala je zlatna jer je prodana u 500.000 primjeraka - piše Wall Street Journal.

Pjesma zapravo nikad nije ni prestala biti hit. Ben Stiller ju je iskoristio u urnebesnoj sceni u Reality Bites, svom rediteljskom debiju iz 1994. godine posvećenom Generaciji X.

Grupa Nirvana obradila ju je u grunge verziji, a George W. Bush uvrstio ju je na svoju iPod play-listu u predizbornoj kampanji 2005. godine. Hipsterske grupe, kao što je Royal Blood obradili su ovu pjesmu, a ona se i dalje može često čuti na stanicama koje puštaju klasični rock, no često je se netko sjeti i uvrsti u svoju play-listu na streaminzima ili na partyjima.

Imala je samo 17 godina kad se popularni pjevač ludo zaljubio u nju, dok je ona bila u sretnoj vezi. Ipak su nešto kasnije prohodali, ali je ona ubrzo požalila, objavio je 24sata.hr.