navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Za doručak ili užinu

Zdrav i ukusan desert: Miranda Kerr ima odličan recept za muffine

Uvijek smo u potrazi za kreativnim idejama za doručak ili snack na poslu, a zanimljiv prijedlog ima supermodel Miranda Kerr.

Objavljeno: 04.10.2022. u 08:47
get url
text

Njena verzija slasnih muffina temelji se na organskim i bezglutenskim sastojcima, a možete je pripremiti večer prije i ponijeti na posao sljedeći dan.

Potrebni sastojci: 2 šoljice bezglutenskih zobenih pahuljica, 2 kašičice praška za pecivo, ¼ kašičice sode bikarbone, 1,5 kašičica cimeta, ¼ šoljice meda, 2 kašike chia sjemenki, ¼ šoljice jogurta od kozijeg mlijeka, pola šoljice soka od jabuke, 2 umućena jaja, 1 bjelanjak, 4 kašike kokosovog ulja, pola kašičice vanilije, 2 velike zelene jabuke, 2 zrele banane, pola šoljice nasjeckanih oraha.

Postupak pripreme:

Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa.

U blenderu usitnite zobene pahuljice dok ne postignu teksturu brašna.

Pomiješajte zob, orahe, chia sjemenke, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u posudi za miješanje.

Lagano umitite jaja i bjelanjak u posebnoj posudi. Dodajte jogurt, sok od jabuke i pomiješajte.

U tavi lagano zagrijte kokosovo ulje, cimet, vaniliju i med. Miješajte dok ne poprimi konzistenciju sirupa.

Dodajte mješavinu s jajima i suhim pomiješanim sastojcima. Miješajte, a zatim dodajte mješavinu s kokosovim uljem.

Nasjeckajte jabuku i zgnječite bananu te dodajte u smjesu.

Ispunite posudice za muffine do ¾.

Pecite 30-40 minuta (isprobajte nožem ili čačkalicom je li pečeno).

Pustite da se ohlade 15 minuta, pa po želji pospite cimetom.