Želite li na fotografiji biti okupani nježnim, toplim nijansama sunčeve svjetlosti, snimanje je najbolje zakazati u takozvani golden hour ili zlatni sat.

Tehnički gledano, to znači da trebate zauzeti pozu neposredno nakon izlaska sunca, ili neposredno prije zalaska sunca, kada je sunce nisko na horizontu i sve što dotakne prekriva čarobnim zlatnim sjajem.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TANIELLE JAI Makeup Artist (@taniellejaimua)

Nasreću, za fantastičnu fotografiju ne trebate čekati tih nekoliko dragocjenih minuta u danu jer su vizažisti pronašli način kako da šminkom, u bilo kojem trenutku, reproduciraju golden hour.

S obzirom na to da je to vrijeme kada najbolje izgledamo - i neosporno najbolji trenutak za fotografiranje - a niko ne može garantirati da će na lokaciji snimanja biti sunčano, kombinacijom šminke uspjeli su stvoriti prepoznatljivi blistavi sjaj i mimo uobičajenog vremena rezerviranog za zlatni sat.

Takozvani golden hour skin uključuje taktičko naglašavanje određenih dijelova lica.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TANIELLE JAI Makeup Artist (@taniellejaimua)

Preciznije, odnosi se na pažljivo nanošenje sjajnih pigmenata i suptilnu mješavinu različitih tekstura: prahova, krema i tekućina - bronzera, highlightera, iluminatora i shimmera - kako bi se stvorio dojam da je koža okupana sunčevim sjajem bez obzira na doba dana ili vremenske uvjete.

Izvor: Faktor