navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ljeto na licu

Želite osunčani izgled tena, pokušajte to postići posebnim načinom šminkanja

Želite li na fotografiji biti okupani nježnim, toplim nijansama sunčeve svjetlosti, snimanje je najbolje zakazati u takozvani golden hour ili zlatni sat.

Objavljeno: 08.06.2022. u 08:20
get url
text

Tehnički gledano, to znači da trebate zauzeti pozu neposredno nakon izlaska sunca, ili neposredno prije zalaska sunca, kada je sunce nisko na horizontu i sve što dotakne prekriva čarobnim zlatnim sjajem.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TANIELLE JAI Makeup Artist (@taniellejaimua)

Nasreću, za fantastičnu fotografiju ne trebate čekati tih nekoliko dragocjenih minuta u danu jer su vizažisti pronašli način kako da šminkom, u bilo kojem trenutku, reproduciraju golden hour.

S obzirom na to da je to vrijeme kada najbolje izgledamo - i neosporno najbolji trenutak za fotografiranje - a niko ne može garantirati da će na lokaciji snimanja biti sunčano, kombinacijom šminke uspjeli su stvoriti prepoznatljivi blistavi sjaj i mimo uobičajenog vremena rezerviranog za zlatni sat.

Takozvani golden hour skin uključuje taktičko naglašavanje određenih dijelova lica.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TANIELLE JAI Makeup Artist (@taniellejaimua)

Preciznije, odnosi se na pažljivo nanošenje sjajnih pigmenata i suptilnu mješavinu različitih tekstura: prahova, krema i tekućina - bronzera, highlightera, iluminatora i shimmera - kako bi se stvorio dojam da je koža okupana sunčevim sjajem bez obzira na doba dana ili vremenske uvjete.