navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zdravstveni problemi

Zisko nakon operacija na nogama: Nisam znao da sam legenda, pobjeći ću iz bolnice da prošetam crvenim tepihom SFF-a

Aziz Gluščević Zisko, pjevač iz Goražda, posljednjih mjeseci ima većih zdravstvenih problema.

Objavljeno: 05.07.2022. u 13:45
get url
text

Zisko je zbog toga u nekoliko navrata boravio u goraždanskoj bolnici, gdje je imao nekoliko operacija na nogama.

I pored zdravstvenih problema Gluščević je bio nasmijan tokom telefonskog razgovora sa našim novinarom i sve vrijeme je zbijao šale.

- Ne znam odakle meni šećer, ne volim i ne jedem slatko. Mnogo mi je draže meso i specijaliteti kod mojih Brajlovića – kroz smijeh za Faktor govori Gluščević.

Ističe da i pored operacija i problema sa zdravljem nije izgubio smisao za humor.

- Evo upravo šetam po svom Goraždu. Drago mi je, naravno, i Sarajevo, ali ipak ne mogu bez Drine i Goražda. U teškim trenucima mnogo mi je značila podrška prijatelja. Zvali su me sa svih strana svijeta. Iz Amerike, Australije, Kanade, cijele Evrope. Zdravko Čolić mi je poslao video iz New Yorka. Podršku su mi slali i mnogi sportisti. Tek tada sam shvatio kolika je Zisko legenda. Mene je raja stvorila. Uz njih sve je u životu lakše - kaže Aziz.

 

Gluščević dodaje da mu je žao što je propustio nekoliko utakmica bh. reprezentacija, ali da se uskoro vraća na tribine.

- Čestitam košarkašima na pobjedi. Sportisti su naši najbolji ambasadori. Svaki dan šetam da bih se vratio u formu i bio spreman za navijanje, ali i Sarajevo Film Festival. Ako bude trebalo, zbog SFF-a ću pobjeći iz bolnice i prošetati crvenim tepihom. Muhamed Granov mi je donio pet novih odijela da imam svaku noć da mijenjam – kaže Zisko.