navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ostao sam

Životna priča Nezira Lupčevića iz Travnika: Sa Enisom me internet spojio, ali i razdvojio

Nezir Lupčević iz Turbeta Kod Travnika odlučio je podijeliti sa javnošću svoju životnu priču.

Objavljeno: 11.11.2022. u 11:27
get url
text

Ovaj 69-godišnjak ostao je sam nakon što mu je prva supruga preminula, a onda je 2017. godine upoznao Enisu.

Kaže kako ga je sa Enisom internet spojio, ali i razdvojio.

- Zovem je telefonom, ona prekide vezu i posla mi poruku: "Otišla sam, nemoj me tražiti". Šta sam mogao, blokirala me na telefon - priča Nezir koji u Turbetu ima svoj stan.

A, kako su se Nezir i Enisa upoznali?

Nakon telefonskih razgovora Enisa je, kaže Nezir, u februaru 2017. godine došla u Turbe.

- Vidjela je da sve što sam rekao istina, da živim sam. Nakon mjesec i po otišao sam na stranicu za upoznavanje i prva osoba koju sam vidio bila je ona. Rekao sam joj: "tako blizu, a tako daleko" i onda je krenula provjera da li sam sam, imam li ženu i djecu. Poslije nekog vremena počela je komunikacija kao piješ li, kockaš li, alkohol, droga. Odgovorio sam da je to za mene strano - prisjeća se Nezir za portal Srednja Bosna Danas.

Dodaje kako je upoznavanje trajalo oko četiri mjeseca.

- Viđali smo se na kameri, pa je došla ovdje. Ja sam joj rekao 12. maja da dolazim po nju. Napravili tortu, popili kafu i došla je za me - priča dalje Nezir.

Zajedno su, kaže, bili oko pet godina.

- Nakon smrti majke, počela se mijenjati. Pravila mi je ljubomorne scene. Šest dana prije nego što će otići, otišla je u sobu, svake večeri bi zatvorila vrata da bi pričala s nekim preko telefona. Razgovarala je i slala poruke. Pitao sam, šta je u pitanju, jer se tako nikad nije ponašala. Normalno da mi je bilo sumnjivo, ali govorila mi je da zbog majke priča. Sastajala se sa tim čovjekom. Znam sto posto jednu situaciju. U Bingu na terasi se sastala s njim i njegovom i svojom sestrom i tad su napravili scenarij kako će otići - govori Lupčević.

Enisa ga je, kaže, napustila 14. septembra.

- Otišao sam na selo, gdje smo imali bostan, da dovučem krompira. Kad sam se vratio, zvonio sam na vrata, ali nikoga nije bilo. Kad sam otvorio nešto mi nejasno, ali ne mogu da skontam šta je. Pozvao sam je na telefon. Prekinula je i ubrzo poslala poruku: "Otišla sam, nemoj me tražiti". Blokirala me na telefon, pa više nismo komunicirali - kaže Lupčević.

Nezir ističe "kako Enisi, dok su zajedno živjeli, ništa nije uskraćivao".

- Ništa joj nisam uskraćivao. Svake godine smo išli na more. I ona je trošila svoju penziju. Prošle godine smo renovirali i stan. Sve je bilo po njenoj želji da bi ovo sad uradila.

Otkriva da sada živi u Jajcu.

- Enisa ima 65 godina, a kako čujem sada živi sa Mehmedom u Jajcu, koji prima švedsku penziju. Mislim da je dosta prevagnulo i to što sam ja hendikepirana osoba - ispričao je Lupčević.