open-navfaktor-logo
search
Naplata cestarine
Autoceste FBiH: Do kraja juna sa istim tagom kroz Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku
AUTOR: Faktor
29.05.2024. u 13:47
get url
text
JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar potpisalo je u Zagrebu sa Hrvatskim autocestama d.o.o. (HAC) aneks Memoranduma o poslovnoj saradnji, s ciljem primjene interoperabilnosti elektronske naplate cestarine. Naime, namjera je da do kraja juna bude omogućena interoperabilnost elektronskih sistema naplate cestarine u obje zemlje.
- Uspješno smo završili povezivanje sa Hrvatskim autocestama. Puštanje sistema u rad očekujemo do kraja juna. Tada će vozači moći u potpunosti da iskoriste benefite koje pruža interoperabilnost elektronskih sistema naplate cestarine u obje zemlje. Jednostavno ne morate više da kupujete poseban tag, već ćete imati jedan koji koristite za elektronsku naplatu cestarine u BiH i sa njim ćete moći da plaćate cestarinu i u Hrvatskoj - kazao je Denis Lasić, v. d. direktora JP Autoceste FBiH.
Ovaj memorandum će doprinijeti jačanju saobraćajnih i ekonomskih veza između BiH i Hrvatske, ali i unaprijediti ukupno iskustvo putovanja za vozače koji koriste ove autoceste.
JP Autoceste FBiH u narednom periodu će pružiti detalje informacije korisnicima o registraciji i novim mogućnostima elektronske naplate cestarine, saopćile su Autoceste FBiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.