open-navfaktor-logo
search
Partnerstvo
Članovi Uprave Austrijske razvojne banke u posjeti AS Holdingu
Rusmir Hrvić je ovom prilikom istakao kako je ponosan na činjenicu da je uspostavljena saradnja sa Austrijskom razvojnom bankom
19.09.2019. u 09:22
get url
text

U prostorijama AS Holdinga u Sarajevu upriličen je svečani doček Uprave Austrijske razvojne banke i tim povodom potpisan je Ugovor o tehničkoj pomoći za implementaciju i certifikaciju ISO 14001: 2015, ISO 45001: 2018, kao i IFS standarda za pogone koji će se aktivirati u narednom periodu, uključujući EP program i žalbeni mehanizam u kompaniji AC Food koja je u sastavu AS Holdinga.

Ugovor su potpisali Sabine Gaber i Michael Wancata, članovi izvršnog odbora OeEB-a i Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga sa Ševalom Delićem, direktorom kompanije AC Food. Rusmir Hrvić je ovom prilikom istakao kako je ponosan na činjenicu da je uspostavljena saradnja sa Austrijskom razvojnom bankom koja ima oštre kriterije prilikom izbora poslovnih partnera jer je prošle godine odobrila 18 projekata, a ove godine se odlučila za kompaniju AC Food.

-Ponosni smo na partnerstvo sa AS Holdingom i rado podržavamo njegovo širenje. S našim TA sredstvima možemo dodatno podržati AS Holding u njegovom razvoju i daljnjem unapređenju i jačanju ekoloških i socijalnih standarda - istakla je Sabine Gaber, članica izvršnog odbora OeEB-a.

{$galerijaFotografija}

Uz podršku Raiffeisen banke, konsultantske firme TOP Consult d.o.o. iz Hrvatske i certifikacijske kuće TÜV Nord Group Croatia, sa odobrenim sredstvima, realizirat će se implementacija i certifikacija  standarda u članici AC Food do decembra 2019, a cijeli projekat biće realiziran u decembru 2021. godine.

-Ovo je samo nastavak aktivnosti kada je riječ o implementaciji standarda u članicama grupacije AS Holding koja posjeduje preko 30 certifikata, akreditovanih i certificiranih 11 različitih standarda u oblasti primarne proizvodnje do najviših IFS zahtjeva u području različitih prehrambenih djelatnosti. AC Food je članica grupacije koja je već vlasnik HACCP, HALAL i IFS standarda tako da će nastavak  implementiranja međunarodnih standarda potvrditi viziju i opredijeljenost vlasnika i najvišeg rukovodstva u realizaciji interesa svih zainteresiranih strana i spremnost AC Food-a za sve zahtjevnije domaće, regionalno i EU tržište - izjavila je vođa projekta, prof. dr Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga.

Prilikom posjete AS Holdingu gosti su bili u prilici da degustiraju nove i inovativne proizvode kompanije AC Food i da obiđu proizvodne pogone mlina i slastičarne kompanije Klas.  

Rusmir Hrvić.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.