open-navfaktor-logo
search
AS Jelah
Domaće Kent napolitanke osvajaju evropsko tržište
Kompanija AS iz Jelaha, proizvođač Kent napolitanki, za samo nekoliko mjeseci od proizvodnje na novoj, savremenoj opremi, uspješno je krenula u osvajanje evropskog tržišta.
29.11.2023. u 09:38
get url
text
As Jelah - Kent
As Jelah - Kent

Iz ove kompanije navode kako je ostvaren izvoz u čak 17 zemalja: Njemačka, Hrvatska, Crna Gora, Amerika, Australija, Švedska, Slovenija, Austrija, Mađarska, Makedonija, Srbija, Kosovo... Povećanje izvoza je 110 posto sa 2022. na 2023. godinu, a 61 posto proizvodnje Kent napolitanki ide u izvoz, što je svojevrsni dokaz kvaliteta ovog domaćeg brenda.

- Ovaj uspjeh predstavlja značajan korak naprijed za našu kompaniju i potvrdu kvalitete naših proizvoda. Kent Napolitanke su osvježile kategoriju slatkiša novim okusima, a reakcije kupaca su izuzetno pozitivne. Okus Maze, lješnjaka, novi okus napolitanki od limuna, za kratko vrijeme osvojile su i najzahtjevnije ljubitelje ovog deserta. Ponosni smo što smo uspjeli zadovoljiti naše potrošače i pružiti im proizvod koji im se svidio. Ponovljene kupnje su jasan pokazatelj da smo uspjeli u tome  - istakla je Amira Ćeman, brend menadžerica Kenta.  

Kompanija AS također najavljuje značajan rast u 2024. godini, s već potpisanim ugovorima o saradnji. To će im, navode oni, omogućiti daljnje širenje brenda Kent i dostizanje novih tržišta. Uz to, u 2024. godini u planu je lansiranje novih okusa Kent napolitanki i limitirana izdanja. 

- Vjerujemo da će ovi novi proizvodi dodatno oduševiti naše kupce i pružiti im još više raznolikosti i užitka u konzumaciji naših proizvoda. Kompanija AS iz Jelaha zahvaljuje svim kupcima i partnerima na podršci i povjerenju koje su nam pružili. Nastavit ćemo raditi naporno kako bismo im pružili najbolje moguće proizvode i ispunili njihova očekivanja - navodi Ćeman. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.