open-navfaktor-logo
search
Finansije
Prointer pomaže mikrobiznise u Republici Srpskoj
Mikrobiznisi u Republici Srpskoj čije je poslovanje zbog pandemije koronavirusa bilo otežano i ugroženo, mogu računati na pomoć kompanije Prointer ITSS.  
11.05.2020. u 14:38
get url
text

Ova kompanija je, uz tehničku podršku Područne privredne komore Banja Luka, danas raspisala javni poziv za korišćenje podrške za mikro privredna društva i preduzetnike u Republici Srpskoj čije je poslovanje otežano u uslovima pandemije COVID-19 koji je otvoren do 25. maja ove godine. Na javni poziv za nepovratnu novčanu pomoć ili stručnu podršku za izradu internet prezentacije mogu se prijaviti preduzeća registrovana na teritoriji RS-a prije 30.11.2019. godine, koja zapošljavaju najmanje dva, a najviše devet radnika. Uslov je i da nemaju dugovanja prema Poreskoj upravi, da su u prethodne tri godine ostvarili godišnji prihod manji od 500.000 KM, kao i da za vrijeme krize nisu otpuštali radnike.

Prijave koje ispune navedene kriterije bit će dostavljene članovima Komisije koju će činiti predstavnici Privredne komore, Prointera i Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske. Preduzeća će se rangirati i bodovati na osnovu toga koliku su štetu pretrpjeli i kakva je dugoročna održivost njihovog poslovanja.

Raspoloživa finansijska sredstva za nepovratnu novčanu podršku iznose 100.000 KM. Jednom korisniku može biti dodjeljeno najviše 5.000 KM ili u slučaju stručne podrške koja je predviđena za pet mikro preduzeća vrijednost IT rješenja po subjektu ne može biti veća od 2.000 KM.

Prointer ITSS se odlučio na ovakav potez imajući u vidu činjenicu da se gubici privrede u Bosni i Hercegovini uzrokovani pandemijom mjere u milijardama. Zbog toga će alocirati vlastita novčana sredstva i dati stručnu pomoć kako bi doprinio ublažavanju ovih posljedica. Mikro subjekti imaju priliku da dobijanjem jednokratne finansijske podrške ili stručne usluge prevaziđu kratkoročnu nelikvidnost i osavreme poslovanje kako bi bili što konkurentniji u vrijeme krize izazvane koronavirusom.

Prijava na Javni poziv obavlja se isključivo popunjavanjem online obrasca koji se nalazi na internet stranici mikroznacivise.com, na kojoj se može pronaći i više informacija o samom projektu.

Krajnji rok za prijavu je do 25. maja 2020.godine.                                                           

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.