Najbolja bh. biciklistkinja

Lejla Njemčević upisala pobjedu na Svjetskom kupu u Poljskoj

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević upisala je pobjedu na svjetskom kupu u maraton disciplini koji se održao u Poljskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Za prvo mjesto bh. takmičarki je bilo potrebno četiri sata i pet minuta, drugo mjesto sa zaostatkom većim od četiri minute zauzela je Janina Wust iz Švicarske, dok je podij sa trećim mjestom upotpunila Katazina Šošna iz Litvanije.

Njemčević je pobjedom osvojila novih 250 UCI bodova za svjetsku ranking listu te je očekuje dodatni napredak nakon upisa. Da se najbolja bh. biciklistkinja i trenutno rangirana na četvrto mjesto svjetske ranking liste u maraton disciplini nalazi u vrhunskoj formi pokazuje podatak da je ovo bila njena druga pobjeda zaredom na svjetskom kupu u ovoj sezoni.

- Start utrke je bio u izuzetno visokom tempu, međutim osjećala sam se veoma dobro tako da sam čekala svoju priliku za napad a koja je došla pred sami kraj utrke. Druga pobjeda zaredom na utrkama svjetskog kupa nam pokazuje da smo na dobrom putu, također Evropsko prvenstvo je za dvije sedmice tako da mi ova pobjeda daje veliku dozu samopouzdanja - rekla je Njemčević.

Nakon što je završena treća utrka svjetskog kupa bh. takmičarka je vodeća u poretku serije svjetskih kupova, a do kraja sezone ostale su još četiri utrke koje se održavaju u Turskoj, Švicarskoj i dvije u Francuskoj.

Naredno takmičenje za bh. takmičarku bit će Evropsko prvenstvo koje se održava u Češkoj 19. juna.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga