open-navfaktor-logo
search
Lud, zbunjen...
Aberečke, abertude! Aber, koga ćete: Ko je predsjedavajući Skupštine KS?
Čak i Forto zna da Kristić nije predsjedavajuća, što je i naveo u jednoj odluci Vlade prije nekoliko dana. Da je Kristić predsjedavajuća, vjeruje još samo NiP
07.01.2020. u 11:16
get url
text

U Vladi i Skupštini Kantona Sarajevo zbunjene su i stručne službe. Tačnije, službenici moraju raditi ono što im se naredi, pa tako i obavještavati javnost o aktivnostima dvoje predsjedavajućih Skupštine, Mirze Čelika kojeg je na to mjesto birala nova skupštinska većina i Danijele Kristić koju je na mjesto predsjedavajuće birao predsjednik njene stranke Naroda i Pravde Elmedin Konaković. 

Skupština, naravno, nema dvoje predsjedavajućih, a da je na toj funkciji Danijela Kristić vjeruju samo još u NiP-u.

Danas je iz Službe za protokol i press stigla obavijest medijima da će Danijela Kristić održati konferenciju za medije. Navedeno je kako je ona predsjedavajuća Skupštine. 

Na web stranici Vlade Kantona Sarajevo 31. decembra objavljena je božićna čestitka Mirze Čelika. U njoj je navedeno da je Čelik predsjedavajući Skupštine KS. 

 

Kantonalni premijer Edin Forto "ne zna" ko je predsjedavajući Skupštine, ali zna da to zasigurno nije Danijela Kristić. Naime, u oduci Vlade koja je upućena i u Skuštinu 31. decembra, Forto je naveo da akt dostavlja predsjedavajućem, čije ime mu "nije poznato" i zamjenici predsjedavajućeg Skupštine Danijeli Kristić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.