open-navfaktor-logo
search
Obavljena dezinfekcija
Addiko banka: Poslovnica u Brčkom radi i nastavit će raditi
Nakon informacije da je poslovnica Addiko banke u Brčkom privremeno zatvorena, kao i još četiri objekta u kojima je boravila Dragica Janjić, koja je uhapšena zbog kršenja samoizolacije, reagirali su iz ove banke. 
26.03.2020. u 10:05
get url
text

Kako su naveli, poslovnica Addiko banke radi i nastavit će raditi u skladu sa preporukama i regulativom nadležnih institucija, te svojom poslovnom strategijom.

VEZANI TEKST - Brčko: Uhapšena žena koja je prekršila samoizolaciju, zatvoreno pet firmi i jedna zgrada

- Kao što možete vidjeti u zapisniku, Inspektorat je naredio dezinfekciju i odlazak zaposlenika koji su bili u poslovnici u trenutku posjete zaražene klijentice. Addiko banka je, pored redovnih mjera zaštite, odmah istu noć provela propisane mjere, tj. izvršila vanrednu dezinfekciju prostora poslovnice, a zaposlenici su otišli u samoizolaciju.

Obzirom da je banka već ranije formirala rezervne timove upravo za ovakve i slične slučajeve, drugi tim zaposlenika je jutros dočekao klijente u poslovnici. Poslovnica je jučer radila prema radnom vremenu kao i prethodnih dana, uz provođenje svih propisanih zaštitnih mjera, koje su konstatovane i od strane Inspektorata prilikom kontrole - naveli su iz ove banke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.