open-navfaktor-logo
search
Upriličena dodjela
Adi Begić donirao 350 dresova i sportsku opremu FK Radnik Hadžići u vrijednosti od 80 hiljada KM
Na terenu Fudbalskog kluba Radnik iz Hadžića upriličena je podjela sportske opreme za sve članove omladinskog pogona i njihove trenere. Uspješno je opremljen i prvi tim Radnika.
28.08.2020. u 21:09
get url
text

Radi se o 350 kompleta sportske opreme vrijednosti 80.000 KM. Oprema je donacija našeg sugrađanina Adija Begića koji trenutno živi i radi u Holandiji te Amaterskog fudbalskog kluba Germanicus-CSVC Coevorden.

- U ime rukovodstva kluba i roditelja djece koja treniraju u Radniku zahvaljujemo se na ovoj vrijednoj donaciji. Bit će nam ovo podstrek da još ozbiljnije radimo. Koristimo priliku da se zahvalimo i autoprevozniku “ASD team” koji se pobrinuo da oprema bez problema stigne iz Holandije do Hadžića - kazao je predsjednik FK Radnik Ekrem Tufo.

Donator Adi Begić se na ovaj potez odlučio, kako kaže, jer je napredak FK Radnik iz godine u godinu sve primjetniji.

- Kada sam vidio koliko lokalna zajednica ulaže u infrastrukturu, koliko treneri i rukovodstvo ulažu u trenažni proces odlučio sam dati svoj doprinos klubu i gradu. Rezultat je donacija ovih izuzetno kvalitetnih 350 kompleta sportske opreme. Nadam se da će ovo omladinicima, ali i prvom timu biti podstrek da postižu bolje rezultate - istakao je Begić.

Dodjeli sportske opreme prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići Mirza Mušanović te načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

- Našem sugrađaninu Adiju Begiću se zahvaljujem u svoje ime i ime građana općine Hadžići na ovoj donaciji. Hvala i klubu Germanicus-CSVC. I dalje ćemo nastojati da obezbijedimo klubu najbolje moguće uslove za trenažni porces i odigravanje prvenstvenih utakmnica. Nedavno smo okončali projekat zamjene umjetne trave i proširenje terena na dimenzije 105×67 metara. Pored proširenja terena i zamjene umjetne trave finansirali smo instalaciju reflektora tako da je Radnik sada jedan od rijetkih klubova u BiH koji ima mogućnost odigravanja noćnih utakmica. Ovi radovi su rezultat partnerskog odnosa Evropske fudbalske federacije (UEFA), Fudbalskog saveza BiH i Općine Hadžići. Radi se o unaprjeđenju infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala. Općina Hadžići je izdvojila 200.000 KM, a Fudbalski savez BiH putem UEFA-e 260.000 KM - istakao je Ejubović, saopćeno je iz Općine Hadžići.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.