open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Ajnadžić i Karačić: Naša je obaveza pomoći napaćenom narodu u Sandžaku
Danas su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić ugostili predstavnike Bošnjačkog nacionalnog vijeća iz Sandžaka koju su predvodili predsjednica dr. Jasmina Curić i sekretar Vijeća Mirza Hajdinović.
27.07.2020. u 15:49
get url
text

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić istakao koliko je značajno da se pomogne narodu Sandžaka, posebno najpogođenijim općinama gdje je koronavirus izazvao najviše smrtnih slučajeva među stanovništvom.

– U našoj državi imamo istu vrstu problema, ali sam mišljenja da mora postojati solidarnost. Stoga su izvršna i zakonodavna vlast Općine Centar saglasni da izdvojimo 30.000 KM za potrebe borbe protiv koronavirusa, a sredstva ćemo uputiti narodu Sandžaka - objasnio je Ajnadžić.

Curić je uz riječi zahvalnosti naglasila značaj ovakve saradnje između Općine Centar i Sandžaka.

– Mi ne možemo zahvaliti za sve što su nam pružili stanovnici BiH tokom ovih teških mjeseci za naš narod u Sandžaku. Prije svega nama je drago za interesovanje za stanje u Sandžaku, a situacija je i dalje ozbiljna. Od ukupnog broja umrlih u Srbiji od koronavirusa u tri općine Novi Pazar, Sjenica i Tutin 20 posto je njih preminulo od koronavirusa, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije. Osim materijalne pomoći koja nam je bitna, važnija nam je to što smo osjetili da nismo sami. To nam je dalo dodatnu snagu. Prethodno su nam pomagali ljekari iz Sarajeva i Tuzle. Kada sve ovo bude iza nas nadamo se saradnji na polju kulture, obrazovanja i umjetnosti - izjavila je Curić.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić je ovom prilikom izjavila da je prije svega ljudska osobina da se pomogne susjedima koji trebaju pomoć.

– Ova vanredna situacija je dobro usložnila naš život i zbog nje smo dosta aktivnosti morali promijeniti ili potpuno obustaviti. Sa velikim interesovanjem pratimo situaciju u Sandžaku i na inicijativu načelnika Ajnadžića Općinsko vijeće je prihvatilo ideju da se pomogne, posebno u tri najugroženije općine. Kako vidimo cijeli svijet je u sličnoj situaciji. Solidarnost i osjećaj ljudskosti stvaraju potrebu da pomažemo jedni drugima u teškim situacijama - kazala je Karačić, saopćila je Općina Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.