open-navfaktor-logo
search
U toku pretresi
Akcija policije u Foči, Travniku i na Palama: Više uhapšenih zbog droge i oružja
Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, realizuju akciju kodnog naziva "Golub" u okviru koje su uhapsili više osoba. 
17.03.2022. u 08:47
get url
text

U toku su pretresi na više lokacija na području Pala, Foče i Travnika, saopćio je MUP RS-a.

- Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od 2019. godine pa do danas počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe - navode iz MUP-a RS-a.

Aktivnosti se realizuju u saradnji sa policijskim upravama Foča i Istočno Sarajevo, kao i sa MUP-om Srednjobosanskog kantona.

{$galerijaFotografija}

- Aktivnosti se odnose se na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za organizovani kriminal povezan sa krijumčarenjem većih količina opojnih droga marihuana-skunk i kokain, koje su krijumčarene sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema ilegalnom narko-tržištu u zemljama Evropske unije - saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Kako navode, aktivnostima su obuhvaćene su četiri osumnjičene osobe.

- Nakon što se okončaju pretresi i istražne aktivnosti, postupajući tužilac odlučit će o daljim aktivnostima u predmetu - naveli su iz Tužilaštva.

 

Akcija Golub, 17.03.2022.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.