open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Aktivistica Fondacije "Cure" o izjavi Vojina Mijatovića: To je ispad osobe koja nije dovoljno obrazovana
Izjavu Vojina Mijatovića, potpredsjednika SDP-a BiH, koju je izrekao na račun Benjamine Karić, gradonačelnice Grada Sarajeva, ne bih nazvala antifeminističkim ispadom nego ispadom osobe koja nije dovoljno obrazovana.
07.05.2021. u 12:44
get url
text

Kazala je ovo Selma Hadžihalilović iz Fondacije "Cure" i koordinatorica Ženske mreže BiH.

- Vezano za izjavu gospodina Mijatovića, možemo samo reći da bi osoba malo širih svjetonazora znala da nema veće društvene odgovornosti od pripreme hrane za gladne, da ne spominjemo podizanje svijesti o volontiranju u ustanovama poput javnih kuhinja ili centara za djecu sa poteškoćama. Gospodin Mijatović bi imao štagod da nauči od gospođe Benjamine Karić – poručila je Hadžihalilović.

Mijatović je, podsjetimo, jučer odgovarao na pitanje o prijedlogu svog stranačkog kolege Denisa Bećirovića o formiranju pokreta za zaštitu države Bosne i Hercegovine, što je podržala i Karić, također iz SDP-a.

VEZANI TEKST - Drugarice i drugovi iz Žepča ograđuju se od druga Vojina, stali uz gradonačelnicu Sarajeva

Mijatović je za Bećirovića ironično rekao da je mislio da je on već u Banjoj Luci i hapsi Milorada Dodika i kao partijskog druga ga zamolio da "prestanemo braniti BiH iz Sarajeva".

- I Super je što je Benjamina podržala tako nešto. I meni je drago, jer ona baklava koju je napravila je sjajna, ali hajde da se vratimo na život. I može da se ljuti na mene ko god hoće. Ne ćutim njima, neću ćutati ni partijskim drugovima – rekao je Mijatović, aludirajući na to što je Karić prije nekoliko dana sa tetkom Zilhom spremala obroke i iftar za korisnike Narodne kuhinje Stari Grad, gdje je spremala i baklavu.

Izjavu Mijatovića osudili su tek iz Općinskog odbora SDP-a BiH Žepče nazvavši ga antifeminističkim ispadom od kojeg se ograđuju, te iz Predsjedništva Kantonalne organizacije SDP BIH Tuzla.

Nije se oglasio niko iz "centrale" partije niti Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, koji je bio na press konferenciji sa Mijatovićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.