open-navfaktor-logo
search
Došao iz SAD-a u Njemačku
Almir rođaku Hamdiji donirao bubreg: Poklonio mi je novi život
Almir Šabić svom rođaku Hamdiji Bosniću donirao je bubreg i pružio mu priliku da život nastavi zdrav i sretan sa svojim najmilijim.
07.04.2022. u 07:17
get url
text

Obojica porijeklom iz Bosanskog Novog, Hamdija iz Urija, a Almir iz mjesta Suhače, a sada sa adresama u Njemačkoj i Americi.

Hamdija je prije nekoliko godina počeo sa dijalizom, a bubrezi su mu, nažalost, otkazivali i jedina opcija da nastavi normalan život bila je transplantacija.

Lista čekanja u Njemačkoj, gdje živi, bila je duga i neizvjesna, a vremena je bilo sve manje.

Njegov rođak Almir Šabić je znajući kroz šta prolazi odlučio da mu pokuša pomoći, prije svega da se testira kako bi vidjeli da li su kompatibilni, odnosno da li njegov bubreg odgovara njegovom rođaku.

Almir je iz Amerike došao u Njemačku te se nakon pregleda ustanovilo da je zdrav i da bi njegov bubreg mogao biti transplantiran Hamdiji.

Kako je kazao njihov prijatelj Muhamed efendija Hodžić, ove dvije porodice postale su jedno i impresivna je njihova snaga i podrška.

- Nada je pobijedila brigu. Allah je dao da je operacija za obojicu prosla uspješno i oporavljaju se u Njemačkoj gdje je izvršen zahvat – kazao je Hodžić.

Hamdija je sretan jer je sve prošlo kako treba te se raduje oporavku i povratku svojoj porodici.

- Na putu sam oporavka koji će potrajati još neko vrijeme. Rođak je već izašao iz bolnice i dobro se osjeća. Poklonio mi je novi život – kaže Hamdija za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.