open-navfaktor-logo
search
Velež domaćin u Gabeli
Amar Osim pred Želju: Sreća pa nam dolazi takav protivnik poslije Evrope
Prvi susret 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu bit će odigran sutra u Gabeli, gdje će Velež ugostiti ekipu Željezničara.
04.08.2022. u 13:38
get url
text

Ovaj meč bit će poseban za Amara Osima. Aktuelnom treneru Rođenih ovo će biti prvi put u karijeru da će voditi ekipu protiv Željezničara u kojem se proslavio i s kojim je ponio epitet najtrofejnijeg trenera u BiH.

- Vraćamo se tekućim obavezama nakon razočarenja u Evropi, gdje smo svi očekivali puno više, ali OK. Imamo sreću u nesreći, nakon tog razočarenja, što nam dolazi protivnik koji je sam po sebi dovoljno inspirativan i motivirajući. Stari rival, čije su utakmice s Veležom uvijek jako, jako uzbudljive i jako neizvjesne. Gdje realno nije bitno ko je domaćin. I to je možda sreća za nas, što poslije evropskih utakmica gdje smo malo poljuljani, igramo s takvim protivnikom gdje ćemo morati dati sve od sebe i biti motivirani.

Teren je neobičan. Domaćini smo nominalno, ali i to je simpatično. Spremni smo. Imamo to što imamo, malo nam fali igrača, ali dobro... Ovi što su tu su spremni i željni da pokažu da je Evropa bila dva loša dana, a ne jedan - rekao je Osim, dodavši:

- Borimo se da osposobimo igrače i znamo da će ovi koji će igrati biti fit. Protiv takve ekipe kao što je Željo sebi ne smijemo dozvoliti da nam igraju igrači koji nisu fit. Imamo još dva dana i mislim da ćemo biti kompletniji nego danas.

Utakmica Velež - Željezničar igra se u petak od 17.30 sati uz direktan TV prijenos na MY TV. Rođeni će domaćini biti u Gabeli, jer se na njihovom stadionu vrše radovi na zamjeni travnjaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.