open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Amar Osim u svom stilu: Kako sam došao? Zvali me ljudi! Iskreno, nisam očekivao...
Amar Osim, najtrofejniji bh. trener, od jučer je zvanično na klupi mostarskog Veleža.
12.06.2022. u 15:29
get url
text

Strateg koji je u BiH radio samo u FK Željezničar, jučer je zadužio crvenu opremu i u narednoj sezoni vodit će Rođene.

Osim je dao intervju za klupsku TV.

- Kako sam došao? Zvali me ljudi. Nisam očekivao da će me zvati jer sam pratio dešavanja oko Feđe Dudića, možda više nego što bih trebao priznati. Mi smo se čuli, znao sam otprilike šta se tu dešava, ali nisam imao ideju da bi me neko mogao zvati, pa sam s te strane bio iznenađen.

Nisam sebe vidio ni tu, ni bilo gdje drugo, osim u klubu gdje sam radio, ali kad sam sreo direktora kluba (Džemil Šoše) kome nije bilo teško da dođe meni na noge, proveli smo četiri, pet sati zajedno, malo sam promijenio sliku o svemu tome.

VEZANI TEKST - Amar Osim predstavljen u Veležu, ovo su njegove prve impresije

Kada sam vidio šta radi i kako se ponaša, to mi je dalo mi nadu da bi se moglo zajedno raditi. Smatram da se u toj priči svašta dobro može desiti - objasnio je Osim kako je stigao u Velež, dodavši:

- Imam kod kuće sve moguće tv kanale. Nisam imao šta raditi, samo sam gledao utakmice. Velež je igrao u Evropi, pratio sam jer je bio među interesantnijim ekipama u Premijer ligi. Znam gotovo sve igrače, poznajem ekipu. Ne znam kao što ih je znao moj prethodnik, ali znam bolje nego neko drugi.

Velež je napravio iskorak posljednjih nekoliko godina. Politiku kluba ne treba specijalno mijenjati. To je snaga kada imaš igrače koji su tu i koji znaju šta je klub i kako se ponašati. Ne vjerujem da će se ekipa dramatično mijenjati u odnosu na ranije.

Dotakao se Osim i Evrope, odnosno mogućih protivnika u Konferencijskoj ligi.

- Među mogućim protivnicima ima 30 posto "babaroga". Po zakonu velikih brojeva, imao si prošle godine sve na svojoj strani i prošao si. Ima možda 20 posto ekipa koje, onako na prvu, izgledaju podnošljivo. Borit ćemo se, kao što je bilo i prošle godine.

Vidjet ćemo za šta je to dovoljno. Bitno je pokušati da se ne desi kao prošle godine, da se ne pogubimo ovamo zbog Evrope. Velež je prošle sezone u ligi zbog Evrope izgubio sve šanse da nešto napravi - kazao je Osim.

Kompletan intervjuu možete pogledati u nastavku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.