open-navfaktor-logo
search
Nove promjene
Barca smiruje Messija: Odlazi Setien čija je velika želja bio Pjanić, vraća se klupska legenda?
Kao eksplozija bomba jutros je odjeknula vijest da bi Lionel Messi sljedećeg ljeta mogao napustiti Barcelonu.
03.07.2020. u 20:58
get url
text

Kapiten Blaugrane je već neko vrijeme nezadovoljan određenim stvarima u ekipi i klubu, a još nije zaboravio riječi Erica Abidala.

Podsjećanja radi, sportski direktor Barce je početkom februara kazao je kako kao bivši igrač može osjetiti kada nešto između igrača i trenera ne funkcioniše, na šta je Messi žestoko reagovao.

Nakon što su se u medijima pojavile informacije da bi Messi mogao napustiti Nou Camp u katalonskom klubu su se uplalili mnogi alarmi.

Španski mediji sada pišu kako je rukovodstvo Barce kontaktiralo Xavija Hernandeza, bivšeg veznjaka i klupsku legendu, kako bi s njim dogovorili uvjete oko povratka na Nou Camp u trenerskoj ulozi.

Xavi bi trebao godišnje zarađivati šest miliona eura, te bi naslijedio sadašnjeg trenera Quique Setiena, kojem je jedna od glavnih želja bio upravo bh. reprezentativac Miralem Pjanić, kojeg je Barca potpisala prije par dana.

Još jedan od problema je i Setienov pomoćnik Eder Sarabia, koga glavne zvijezde poput Messija i Suareza uopće ne mogu da trpe.

Mundo Deportivo tvrdi da su Messi i ekipa čvrsto podržali povratak Xavija, te da je klub postignao "čvrst dogovor" koji za sada nije parafiran ugovorom.

Ukoliko se sve obistini Xavi će se vratiti u Barcelonu nakon pet godina, jer je 2015. napustio klub poslije 17 godina u prvom timu i odlaska u Al Saad, gdje je proveo nekoliko godina i preuzeo ga kao trener prošle godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.