open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Barcelona favorit protiv Eintrachta, na rasporedu još tri zanimljiva susreta
Večeras se igraju prve utakmice četvrtfinala Evropske lige, a u ovoj fazi takmičenja očekuju nas četiri zanimljiva meča.
07.04.2022. u 08:48
get url
text

Program od 18:45 otvaraju Leipzig i Atalanta. 

Njemački klub se direktno plasirao u četvrtfinale, a prije toga su trebali odmjeriti snage protiv Spartaka iz Moskve. Odlukom UEFA-e ruski predstavnik zbog dešavanja u Ukrajini izbačen je iz ovog takmičenja. Atalanta je u osmini finala upisala dvije pobjede protiv još jednog njemačkog kluba Bayer Leverkusena, te sa ukupnih 4:2 prošla dalje.

U terminu od 21 sat igraju se tri preostale utakmice.

Barcelona u Frankfurtu gostuje kod ekipe Eintrachta. Katalonci u ovaj susret ulaze kao blagi favoriti. Barcelona je u osmini finala bila bolja od Galatasaraya sa ukupnih 2:1, dok je sa druge strane Eintracht bio bolji od Betisa.

West Ham dočekuje Lyon. Čekićari su u osmini finala ovog takmičenja bili bolji od Seville. Španski klub je u prvom susretu slavio sa 1:0, ali je West Ham odličnom igrom u revanšu nadoknadio zaostatak i stigao do potpunog preokreta. Lyon je zahvaljujući minimalnom pobjedom u prvom susretu protiv Porta ostvario prolazak dalje. Drugi meč ova dva rivala je završio bez pobjednika (1:1).

Posljednji susret večerašnjeg programa igra se u Bragi. Domaći tim dočekuje Glasgow Rangers. Braga je u osmini finala sa ukupnih 3:1 izbacila Monaco, dok je Rangers bio bolji od Crvene Zvezde ukupnim rezultatom 4:2.

Parovi osmine finala:

Leipzig - Atalanta
Eintracht Frankfurt - Barcelona
West Ham - Lyon
Braga - Glasgow Rangers

Revanš-mečevi na rasporedu su za sedam dana.

Polufinale se igra 28. aprila i 5. maja.

Finale Lige Evrope na programu je 18. maja u Sevilli na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Titulu u Evropskoj ligi brani Villarreal koji je prošle sezone bio bolji od Manchester Uniteda.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.