open-navfaktor-logo
search
Ukazao mu na dužnosti
Bećirović poručio Čoviću: Prestani tumarati, dođi na posao i počni raditi u Parlamentu BiH
Delegat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je oštre kritike lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću te mu poručio da prestane tumarati i prihvati se posla za koji je od građana biran.
01.02.2022. u 12:50
get url
text

- Gospodine Čoviću, Prema odredbama Poslovnika o radu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (član 23), Vaše dužnosti su da pripremate i sazivate sjednice Doma naroda, kao i da brinete o dosljednoj primjeni Poslovnika. Nažalost, ne radite svoj posao. Umjesto da poštujete Poslovnik Doma naroda, Vi ste odlučili da budete trabant separatističke politike - započeo je on.

- Od Vašeg političkog tumaranja izvan državnih organa vlasti Bosne i Hercegovine nema niko koristi. Cjelokupna domaća i međunarodna javnost zna da namjerno blokirate državne organe Bosne i Hercegovine, kao i da pokušavate političko odlučivanje o državnim pitanjima izmjestiti na niže i nenadležne organe vlasti. Ali malo ste se prekombinirali. Neće proći! - nastavio je Bećirović.

On je zatim upitao Čovića da li postoji ijedan čelnik državnog parlamenta na svijetu koji "zabavlja" niže organe vlasti, a ne saziva zakonodavni organ vlasti kojim predsjedava.

- Danas ste još jednom pokazali da je za Vas separatista Milorad Dodik važniji od Ustava BiH i Poslovnika Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Danas ste potvrdili i da Vaše prisustvo obilježavanju neustavnog 9. januara, u trenutku kada su vlasti bh. entiteta RS odlikovale ratnog zločinca Slavka Lisicu zbog brutalnog granatiranja Šibenika i Dalmacije, nije bilo rezultat slučajnost. Danas su sve maske pale - poručio je Bećirović, saopćio je SDP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.