open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Biščević-Tokić traži izvještaje o inspekcijskom nadzoru NEXE-a iz vremena kad je direktor bio Forto
Trenutno se održava 11. radna sjednica Skupštine KS, zastupnici upućuju pitanja i inicijative
15.07.2019. u 10:59
get url
text

Počela je 11. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Trenutno zastupnici upućuju pitanja i inicijative.

Zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić zatražila je od Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Federalnog ministarstva okoliša i turizma relevantne informacije i podatke u vezi s poslovanjem NEXE grupe.

- S obzirom na to da imam pouzdane informacije o kršenju zakonskih odredbi od strane NEXE grupe i to za vrijeme dok je odgovorna osoba bio Edin Forto, tražim od nadležnih federalnih i kantonalnih organa da dostave relevantne informacije i podatke u vezi sa upravnim i inspekcijskim nadzorom kod poslovanja NEXE grupe i to za period kada je bio odgovorna osoba Edin Forto – kazala je Biščević-Tokić.

Zastupnica je, također, uputila inicijativu da se donese odluka kojom bi se obavezali svi zastupnici u Skupštini KS da dostave ljekarsko uvjerenje Skupštini kojim dokazuju svoju zdravstvenu sposobnost prije zasnivanja radnog odnosa.

Zastupnik Zvonko Marić zatražio je informacije o ispravnosti vode koja se pije u Kantonu Sarajevo. 

-Kako je moguće da je voda pitka ako ima odstupanja. Dugi niz godina ukazivao sam na ovaj problem. Kako se vrši kontrola vode? Ne zanimaju me interna mjerenja Vodovoda i kanalizacije o ispravnosti vode jer niko neće reći da isporučuje neispravnu vodu - pitao je, između ostalog, Marić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.