open-navfaktor-logo
search
MUP HNK
Burna noć u Hercegovini: Napadi bakljama i palicama u Počitelju, na kuću na Buni bačena bomba
Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona protekle je noći, sudeći prema biltenu MUP-a HNK, imala pune ruke posla.
30.07.2021. u 10:28
get url
text

Tako je oko 22.40 sati Policijska uprava Čapljina obaviještena od građana da je grupa od više osoba došla u ugostiteljske objekte "Kruško" i "Kod Alje" u Počitelju, te bakljama i palicama napala goste ovih objekata. Tom prilikom, kako je navedeno u izvještaju MUP-a, oštećena su i dva vozila.

Nešto kasnije, oko 23 sata, u Policijsku upravu Mostar Jug obratio se J. M. (1990), te prijavio da mu je, dok se kretao vozilom iz pravca Čapljine prema Mostaru, također u Počitelju, grupa osoba koje su navodno bile obučene u dresove FK "Velež" popriječile put.

- Metalnim šipkama i drvenim palicama oštetili su njegovo vozilo "golf 4", dok je on zadobio vidne povrede na glavi, te je upućen u medicinsku ustanovu - naveli su iz MUP-a HNK.

Iz policije nisu precizirali da li su ova dva događaja međusobno povezana.

Iste noći, oko 2 sata, Policijskoj upravi Mostar obratio se K. V. (1974) i prijavio da je nepoznata osoba na njegovu porodičnu kuću u mjestu Podpetak (Buna) bacila eksplozivnu napravu.

- Odmah su na mjesto događaja izašli pripadnici policije te zatekli oštećenja na vratima i betonskom zidu. Lice mjesta je osigurano do dolaska ekipe za uviđaj, a o svemu je upoznat tužilac - kažu iz MUP-a HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.