open-navfaktor-logo
search
Bio na Cetinju
Čanak: Laž je da je neko htio ubiti Porfirija, plan je bio uhapsiti Đukanovića
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da su neredi, prilikom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u nedjelju na Cetinju, nastali "provokacijom policije i da je u pitanju plan Vlade Crne Gore".
07.09.2021. u 13:55
get url
text

On je za televiziju Prva rekao da nije bilo napada na policiju i da nije bilo Molotovljevih koktela, kako su ranije prenijeli mediji, već je, prema njegovim riječima, policija napala ljude koji su "tamo mirno stajali". 

VEZANI TEKST - Uhapšen Veselin Veljović, savjetnik za sigurnost predsjednika Mila Đukanovića

- U pitanju je bila provokacija na to da kada su počeli da pucaju gumenim mecima po ljudima, oni su očekivali da će neko odgovoriti, da pogine neki policajac, da se onda to pretvori u nasilje koje će se na kraju završiti hapšenjem predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. To je bio plan Vlade Crne Gore, koja je antievropska, anticrnogorska i anticivilizacijska - izjavio je Čanak.

Na pitanje zbog čega je otišao na Cetinje, on je kazao da tamo odlazi već 30 godina, jer je Cetinje tada bilo "centar antifašizma i centar antiratnih demonstracija".

- Tu ne biti je bilo apsolutno nevaspitano za svakoga ko o sebi želi da misli dobro i sutra - rekao je Čanak.

- Neko je htio da ubije Porfirija snajperom. Gdje su te zolje, snajper? Sve je to laž, toga nije bilo. Zašto nisu nađeni oružje i teroristi? - pitao je Čanak, dodajući: 

- Policija je išla od ulice do ulice i pucala suzavac da ne bi neko izašao iz ulice.

Na pitanje ko su bili ljudi na barikadama, on je kazao da su to bili "Cetinjani, liberali, prijatelji sa kojima je učestvovao u antifašističkim protestima".

On je objasnio da je Đukanović smirio situaciju, sjedeći sa narodom.

O hapšenju Đukanovićevog savjetnika i bivšeg direktora policije Veselina Veljovića rekao je: 

- Veljović je uhapšen jer zna previše. Poznaje suviše unutrašnji državni aparat i prijetnja je. Ovo je bio pokušaj da se iscenira priča o nasilju i uhapsi Đukanović i napravi situacija da se sruši organizovani otpor aktuelnoj vladi. Vlada Crne Gore je napravljena po diktatu Rusije i dijelom Beograda, te se želi da ona napusti NATO i postane dio "srpskog sveta".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.