open-navfaktor-logo
search
Akcija Clyde
Čapljinci u plasteniku uzgajali marihuanu
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su na području Čapljine proveli operativnu akciju Clyde u sklopu koje su uhapsili dvije osobe zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.
01.06.2022. u 11:15
get url
text

Kako je saopćio FUP, akcija je izvedena pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a uhapšeni su N. R. (1980) i M. P. (1995) iz Čapljine.

- Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koriste i tom prilikom je pronađena plantaža sa 126 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.). Pronađena je i određena količina zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu, te puška, novac, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku - saopćio je FUP.

{$galerijaFotografija}

Dodaju da se uhapšeni dvojac sumnjiči da je određeni vremenski period s ciljem sticanja nezakonite koristi drogu poizvodio, pakovao i distribuirao dalje.

- Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - navode iz FUP-a.

Čapljinci u plasteniku uzgajali marihuanu
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.