Još usmeni ispit

Čeka li sestru Saše Magazinovića radno mjesto u Zavodu za javno zdravstvo KS

FOTO: Damir Hodžić

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo raspisao je konkurs za tehničkog sekretara, a na pismenom dijelu ispita najbolja je bila Dijana Magazinović-Bešlija.

Kako nezvanično Faktor saznaje, upravo će Magazinović-Bešlija biti primljena na ovu poziciju, nakon što se održi usmeni ispit.

Riječ je o sestri Saše Magazinovića, zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) u državnom Parlamentu.

Dijana Magazinović-Bešlija radila je kao tehnički sekretar u SDP-u, a angažirana je na određeno vrijeme u Zavodu za javno zdravstvo kao referent za personalne poslove. Ugovor joj istječe 9. februara 2022. godine, a za ovo radno mjesto prima osnovnu plaću od 500 KM.

 

VEZANI TEKST - Kako su posao dobili Konakovićev savjetnik, supruga bivšeg premijera Zolja, Magazinovićev zet...

Često se spominjalo i ime njenog muža Muamera Bešlije kojem se u više navrata "štimalo" mjesto u mnogim kantonalnim ustanovama.

Kako je Faktor ranije pisao, Muamer Bešlija bio je imenovan na poziciju v. d. izvršnog direktora Oblasti za opće poslove u preduzeću Sarajevo-šume.

Sada je Muamer Bešlija, prema podacima Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS, predsjednik Skupštine Turističke zajednice Kantona Sarajevo, a zaposlen je kao Koordinator za zaštitu ljudi i imovine u KJP Sarajevo–šume d.o.o Sarajevo.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga