open-navfaktor-logo
search
Očekuje skori susret
Čović među prvima čestitao Orbanu i Vučiću na izbornim pobjedama
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je u ponedjeljak mađarskom premijeru Viktoru Orbanu na izbornoj pobjedi Mađarskog građanskog saveza kojeg on predvodi.
04.04.2022. u 10:50
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik i desničarski populista Orban su islamofobi, govor mržnje i poticanje na nasilje i u Srbiji

- Poštovani premijeru Orban, izuzetno mi je zadovoljstvo čestitati izbornu pobjedu Mađarskom građanskom savezu s Vama na čelu. Ova veličanstvena pobjeda je čvrsti dokaz povjerenja mađarskoga naroda viziji budućnosti koja se zasniva na demokršćanskim principima stranke Fidesz koju predvodite.

Uvjeren sam kako ćemo u skorijem periodu imati priliku za susret kada ćemo kroz prijateljski razgovor još više učvrstiti veze naših dvaju naroda i zemalja - poručio je Čović Orbanu, saopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Čović je čestitao i srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu.

-  Smatram da ćete ponovo ukazano snažno historijsko povjerenje građana Srbije odgovorno iskoristiti i da će ostvareni rezultat kreirati još jedan snažan mandat za uspješne političke korake Vas i Vaše stranke. Također, vjerujem kako ćemo našu dosadašnju dobru saradnju, prijateljstvo i trajnu vezu naših domovina, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, još više produbiti i učvrstiti na dobrobit svih naših naroda - stoji, uz ostalo, u Čovićevoj čestitki Vučiću. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.