navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nastavak saradnje

Crvena jabuka album ponovo snima u Sarajevu, Žera nije mijenjao ekipu

"Crvena jabuka" predvođena liderom Draženom Žerićem Žerom počela je raditi na svom 23. studijskom albumu, koji će snimati u Sarajevu. 

Objavljeno: 22.03.2022. u 21:22
get url
text

Žera je i na novom projektu odlučio da ostane vjeran timu koji je radio na njegovom posljednjem CD-u "Tvrđava". U njegovom timu tako će ponovo biti provjereni tandem hitmejkera koji čine Mirko Šenkovski Geronimo i Dino Muharemović.

Pored ovog dvojca, ekipu koja je radila na posljednjem CD-u činili su Dragana Kajtazović, Laris Pašalić, Samir Kadirić, Željko Krznarić, Dragan Spajić Gale i Miroslav Stolica. Produkciju cijelog albuma potpisivali su Mirko Šenkovski Geronimo, Dražen Žerić, Laris Pašalić i Marin Meštrović.

Dino Muharemović napisao je hitove kao što su "Prvi poljubac", "Požuri", "Stara kuća" (Halid Bešlić), "Kad varaš ti" (Toše Proeski), "Kasno će biti kasnije" (Šerif Konjević), "Dodirni me slučajno" (Massimo Savić), "Duše su se srele" (Nina Badrić i Mirza Šoljanin), "Ima mjesec" (Enes Begović) , "Osluškujem" (Slađana Mandić), "Mostarska" (Adnan Jakupović)...

- Drago mi je da imam povjerenje Dražena Žerića Žere i da ću zajedno sa Geronimom raditi na novom albumu Crvene jabuke. Polako pripremamo pjesme. Nigdje ne žurimo. Drago mi je što je "Tvrđava" pobrala simpatije širom regiona i sada imamo zadatak da nove pjesme budu jednako kvalitetne ili još bolje – kaže za Faktor Dino Muharemović.