open-navfaktor-logo
search
O navodnom pismu s KCUS-a
Damir Nikšić o Radončiću i Avazu: Ja im ne vjerujem, upozoravao sam...
Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, komentirao je na N1 nepotpisano pismo koje su sačinili navodno anesteziolozi u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, koje je objavio Dnevni avaz i portal Raport, a za koje se danas u više navrata moglo čuti da je izmišljeno, laž, da ga ljekari nisu pisali. 
05.04.2021. u 20:20
get url
text

- Prvo, onu glupost od subote, niko od nas, po našim saznanjima, nije pisao! Ja sam zajedno sa kolegama pisala i potpisala dopis koji je trebao biti interni dopis naše klinike. To je uobičajeni način na koji mi komuniciramo. Iza toga stojim - kazala je danas na konferenciji za medije u KCUS-u dr. Lejla Vidović, anesteziologinja. 

Zastupnik Nikšić, prema onom što je kazao na N1, također smatra da je to nastalo u nekoj drugoj "kuhinji". 

Upitan da li je za njega zapravo problem što je pismo anonimno, nije potpisano, kazao je da ne vjeruje "takvim moćnicima", što se odnosilo na Fahrudina Radončića koji za sebe voli reći da je konsultant u Dnevnom avazu. 

- Slušajte, ja sam davno upozaravao da je jako opasno da ministar sigurnosti bude medijski mogul i obratno. Tako da u svakom momentu može da spakuje nekoga na svaki način. Može da pokrene neki slučaj nekim falsifikovanim dokazima kroz medij, pa onda da reaguje kao ministar sigurnosti. Ili može kao ministar sigurnosti da ima informacije koje mediji i novinari nemaju, jer je ministar, može da dođe do njih prisluškivanjem i tako dalje.  To je vrlo opasno. Ja sam u životu naučio da ne vjerujem takvim moćnicima, kada se sve svede na jednog čovjeka - rekao je Nikšić. 

Na pitanje novinara da li želi reći kako bivši ministar sigurnosti (Fahrudin Radončić) ima neke veze sa ovim, rekao je kako "ne zna, ali pismo je objavljeno prvo u njegovom privatnom aranžmanu, njegovom stranačkom mediju, odnosno stranačkom biltenu". 

Nema razloga da tako nazivamo medij, sugerirao je novinar. 

- Ima razloga kad ga ima. Kad ga nema, onda ga nema, onda je nezavisni medij. Ali ovo nije nezavisni medij - pojasnio je Nikšić, potom je dodao:

- Dozvolite mi da izrazim svoje mišljenje. To je nešto kao Berlusconi, ja tome ne vjerujem. To je vrsta desnice kojoj ja ne vjerujem i naučio sam da budem oprezan s tim stvarima. 

Kazo je i kako bez vakcine neće u skupštinsku salu.

- Vakcina je odgovor na sve - istaknuo je.

U vezi s KCUS-om rekao je kako Vlada KS, premijer i ministri trebaju insistirati na uvidu u rad te zdravstvene ustanove. 

Trojka (NiP, SDP i NS) bi ponovo mogla biti četvorka, jer SBB joj se približava, konstatovao je voditelj Dalibor Mrdić.

- Ja ne dozvoljavam da me neko zezne dva puta. To je moje. Tako funkcionišem. Bila je potrebna samo situacija kada će SBB biti prihvaćen od širokih narodnih masa. I da svi kažu – tako je, i evo sad su generirali taj momenat, jer iz čista mira ne bi moglo doći - kazao je gostujući na N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.