open-navfaktor-logo
search
Japan
Dan nakon odluke o odgađanju Olimpijade u Tokiju zabilježen rekordan broj zaraženih koronavirusom
Dan nakon odgađanja Ljetnih olimpijskih igara u glavnom gradu Japana Tokiju registrovano je rekordnih 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
26.03.2020. u 15:06
get url
text

Japanska novinska agencija Kyodo javlja da je jučer u Tokiju registrovan 41 slučaj zaraze, a da je danas saopćeno da je korona virusom zaraženo još 47 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Građani japanske prijestolnice Tokija pozvani su da vrijeme mimo radnih sati provode u kućama i strahuje se da bi moglo doći do naglog porasta broja zaraženih u toj metropoli.

U Japanu je do sada korona virusom zaraženo 1.391 osoba, a od posljedica zaraze umrlo je 47 oboljelih, dok je izliječeno 359 osoba.

Japanski parlament nedavno je dao dodatne ovlasti premijeru Shinzo Abeu za proglašenje vanredne situacije u zemlji, ali on se još uvijek nije odlučio za taj korak.

Prije dva dana su vlada Japana i Međunarodni olimpijski komitet postigli dogovor i odgodili Ljetne olimpijske igre za narednu godinu.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja virusa proglasila "globalnu pandemiju".

U svijetu je od posljedica zaraze korona virusom umrlo više od 22.000 ljudi, a zaraženo je više od 490.000 ljudi. Izliječeno je više od 120.000 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.