Vrijeme u BiH

Danas i sutra sunčano, a onda slijedi promjena vremena

FOTO: Damir Hodžić

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 26 i 30°C, na jugu zemlje do 32 stepena.

Biometeorološke prilike su povoljne, većina populacije bit će boljeg raspoloženja i radno motivisana. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, s obzirom na to da će biti vruće, mjestimično i sparno. Također, vrijednosti UV indeksa će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelimično reducirati boravak na otvorenom.

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

U petak će biti prolazno naoblačenje koje će uvjetovati lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 32°C.

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga