open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Danas razvoj oblačnosti, narednih dana očekuje nas nestabilno vrijeme s kišom
U Bosni i Hercegovini jutros preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, dok je oblačnije na sjeveroistoku Bosne gdje je lokalno registrovana i kiša, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
01.05.2022. u 08:41
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznose: Bjelašnica 1; Široki Brijeg 6; Bugojno 7; Bihać, Grude, Livno i Zenica 9; Banja Luka, Doboj, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 10; Gradačac i Srebrenica 11; Neum i Trebinje 12; Mostar 14 stepeni Celzijusevih.

- Danas u Bosni sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana se očekuje razvoj oblačnosti koji će širom Bosne usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne rijedak pljusak je moguć na istoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepeni - naveli su iz FHMZ.

U Sarajevu pretežno sunčano prije podne. Više oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

U ponedjeljak, prvi dan Ramazanskog bajrama, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni Celzijusevih.

U utorak se prognozira prognozira pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi su najizgledniji u Hercegovini, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusevih, Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

Za srijedu je prognozirano također umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi. Bez padavina na sjeveru i istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.