open-navfaktor-logo
search
EURO 2020
Danci vodili, Belgija fantastično preokrenula za osminu finala
Selekciji Italije u osmini finala Evropskog prvenstva pridružila se i Belgija.
17.06.2021. u 19:55
get url
text

Crveni vragovi su u drugom kolu grupe B na stadionu Parken u Kopenhagenu nadigrali Dansku rezultatom 2:1 i to poslije preokreta.

Druga je to pobjeda Belgije, a drugi poraz Danske.

Domaći tim je odlično otvorio meč, a već u 2. minuti Courtoisa je matirao Poulsen za erupciju oduševljenja na Parkenu. Dancima je za gol trebalo 99 sekundi, a radi se o drugom najbržem pogotku u historiji evropskih prvenstava.

Danska je do desete minute imala još dobre prilike da udupla prednost protiv uzdrmane Belgije, ali mreža se nije tresla.

U desetoj minuti cijeli stadion, uključujući i fudbalere oba tima pljeskali su nakratko za Christiana Eriksena, koji je u prvom kolu EURO-a doživio srčani udar i trenutno je u bolnici.

Danci sjajni, a Belgija neporepoznatljiva. Uglavnom to je bio epilog prvog poluvremena, a na startu drugog, u 46. minuti belgijski selektor Roberto Martinez na travnjak šalje Kevina De Bruynea. To se ispostavilo kao pun pogodak.

De Bruyne, kralj asistencija, već u 55. minuti sjajno je prigrao usamljenog T. Hazarda, koji je imao lakši zadatak da pogodi prazni mrežu za 1:1.

Petnaest minuta kasnije Belgija stiže do preokreta. Pogodio je De Bruyne s vrha šesneesterca.

Belgija ima šest, Rusija i Finska po tri, a Danska je bez bodova.

U posljednjem kolu sastaju se Danska i Rusija, a Belgija igra s Finskom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.