open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Derbi na Pecari: Široki Brijeg slavio protiv bezidejnog Željezničara
Derbi susret 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu na Pecari su odigrali Široki Brijeg i Željezničar. 
15.10.2022. u 20:53
get url
text

Širokobriježani su zasluženo slavili sa 1:0 protiv bezidejnog tima sa Grbavice. 

Prvu priliku imali su domaći u 4. minuti. Bagarić se lako oslobodio Kosorića, plasirao je loptu, ali Bender brani njegov pokušaj.

Željo je mogao povesti u 15. minuti. Štilić je izveoi korner, Santos loptu prebacio do Amoaha, koji sa pet metara šutira visoko preko gola.

Sporna situacija se dogodilo pred golom Želje u 19. minuti. Domaći su tražili penal nakon duela Lukića i Drine, a sudija Petrović pokazao je žuti karton domaćem igraču zbog simuliranja! Čini se da je arbitar iz Banja Luke ovdje pogriješio...

Nakon toga domaći su prijetili preko Mašića, Pejića i Lukića, ali se rezultat nije mijenjao. Također, igrači Širokog su u još tri navrata tražili najstrožiju kaznu. Petrović se "konačno" oglasio u 43. minuti. Pogriješio je Kosorić, Drina je srušio Bagarića, a sudija iz Banja Luke pokazao je na bijelu tačku.

Loptu je na kreč namjestio Vukoja, ali je njegov udarac odbranio Bender.

Veliku priliku domaći su propustili u 59. minuti, kada Oliveira sa pet metara nije uspio pogoditi okvir gola. Ipak, spasa za goste nije bilo u dvije minute kasnije.

Bagarić se lako oslobodio svojih čuvara, šutirao je iskosa sa lijeve strane, lopta je pogodila Kosorića i prevarila Bendera. 

Iako su imali pola sata, fudbaleri Željezničara do kraja meča nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol domaćih, pa bodovi zasluženi ostaju na Pecari. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.